A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Végre publikálták a francia vitaminkísérlet eredményeit - FSHD
Az anyagot az Amis FSH oldalról vettük át és fordítottuk le. Hamarosan a publikált cikkek kivonatainak fordítását is feltesszük
Utoljára frissítve: 2014. szeptember 25.

FSHD : első pozitív kísérleti eredmény

Publikálásra került a Montpellier egyetemi kísérlet. Ez a kaland 2007-ben kezdődött, amikor az Amis Fsh szervezet úgy döntött, hogy sponzorál egy olyan tanulmányt, amely egy még nem ismert utat kutat, az oxidative stress szerepét  FSHD-ban.
 
A kísérleti dózisokat a kiválasztott betegek 17 héten át szedték. A kísérlet célja az oxidative stress csökkentése volt, nem pedig a gyógyítás. Az elvárt jótékony hatás a betegség kifejlődésének lassítása, vagy megállítása.

Fontos!

Csak orvosi javaslatra szedjen antioxidánsokat. A személyre szabott adagot vérteszt és orvosi konzultáció előzi meg.

Hibás dózisú adagolás nem várt kedvezőtlen hatásokkal járhat

A kezelésre adott reakció az életkortól, nemtől, a betegség súlyosságától, diétától stb is függ


Pr. D. Laoudj-Chenivesse : "Összegzésképpen, a randomizált, kettős vak, placebo kontrolált pilot klinikai kísérlet azt mutatta, hogy a C vitamin, az E vitamin (mint alpha-tocopherol), a szelén és a zink táplálékkiegészítők javíthatják az FSHD-s betegek vázizom működését. Az FSHD specifikus oxidative stress-re releváns terápiás megközelítés lehet ez az antioxidáns stratégia.

Publikációk


(1) A C vitamin, E vitamin, zink, gluconate és selenomethionine táplálékkiegészítők hatásai az izomfunkciókra és az oxidatiív stress biomarkereire FSHD betegekben: randomizált kettős vak vizsgálat . Free Radical Biology & Medicine
Emilie Passerieux, Maurice Hayot, Audrey Jaussent, Gilles Carnac, Fares Gouzi, Fabien  Pillard, Marie-Christine Picot, Koen Böcker, Gerald Hugon, Joel Pincemail, Jean O.  Defraigne, Theo Verrips, Jacques Mercier, Dalila Laoudj-Chenivesse.
 
(2) A funkcionális izom érintettség FSHD betegekben korrelál az oxidative sztresszel és a mitokondriális diszfunkcióval Free Radic Biol Med. 2012 Sep 1;53(5):1068-79
Turki A, Hayot M, Carnac G, Pillard F, Passerieux E, Bommart S, Raynaud de Mauverger E, Hugon G, Pincemail J, Pietri S, Lambert K, Belayew A, Vassetzky Y, Juntas Morales R, Mercier J, Laoudj-Chenivesse D.

Cimkék:
  Alternatív terápiák
  Izomdisztrófia - Facioscapulohumeralis (FSH/FSHD)
  Alternatív táplálkozás
  Tápálék kiegészítő
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.