A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
A Kutatók Éjszakája volt 25-én
Sikeresen ért véget a Kutatók Éjszakája. Váradi András egyesületi tagunk is ott járt, az Ő beszámolóját olvashatják el.
Írta: Váradi András
Utoljára frissítve: 2009. szeptember 29. - Ugrás a hozzászólásokhoz (0 hozzászólás)
A  "Kutatók éjszakája " keretén belül egy általános, vetitéssel egybekötött előadás hangzott el, melynek keretében az izombetegségekkel összefüggő kutatások, eredmények, lettek bemutatva.
A  tájékoztató előadás után kis csoportokra oszlottunk és egy-egy fiatal  programvezető bemutatta azt a kutatási, vizsgálati  területet amellyel ő lett megbizva illetve amivel munkája során foglalkozik. Dr. Molnár Mária Judit  ugyanis a fiatal  munkatársakra  bizta a feladatok bemutatását és ahol szükséges volt tudományos kommentárt fűzött hozzá.
A laborokat  végigjárva  láthattunk elektromikroszkoppal készitett és  PC-n tárolt  egészséges és beteg izomrostokat  és olyan  eljárásokat amelyekkel  meg tudják állapitani az izomdisztrofiát (általában) okozó fehérje hiányát és  %-os mennyiségét és egyébb eljárásokat.
A képen éppen egy szövetminta vizsgálatot láthatunk .
A laborlátogatások közben volt alkalom,  kinek-kinek  saját problémájáról értekezni a főorvos asszonnyal, aki  szivesen válaszolt a feltett kérdésekre,
Jelen volt egy  TV-stáb is, velük Dr. Molnár Mária Judit beszélgetett de megszólaltattak egy-egy főt a látogatók közül is.
   A látogatók folyamatosan érkeztek és az előadások is időközönként ismétlődtek, tehát aki később érkezett az sem maradt le semmiről.
Cimkék:
  DNS
  Genetika
  Kutatás
  Labor vizsgálat
  Vérminta
  Vizsgálatok
Hozzászólások:
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok:
Felhasználónév:
Jelszó:
Szöveg:
 
 
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.