A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Testi sérültek szexualitása
A testi sérültek szexuális problémáival foglalkozik Dr. Fejes András - mozgássérült sportoló, pszichológus - könyve. A mozgáskorlátozottak számára írta, hogy segítse rehabilitációjukat, és megmutassa, hogy adott a lehetőség a tartalmas szexuális életre.
Írta: Dr. Fejes András
Utoljára frissítve: 2009. július 31. - Ugrás a hozzászólásokhoz (0 hozzászólás)
Dr. Fejes András (1946) 17 éves korában baleseti gerincsérülést szenvedett. Mint mozgássérült sportoló, többszörös Európa- és világbajnok, 1972-ben Heidelbergben paraolimpiát nyert. Klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta, 1978 óta e tudomány kandidátusa. Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban dolgozik, mint főtanácsos. Tíz éven át munkálkodott a Nemzetközi Rokkantszövetség elnökségében.
A Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja. Tudományos tevékenységének jellemzője a testi károsodások okozta lélektani gondok kutatása és elemzése, a társadalmi újra beilleszkedés rendkívül összetett kérdéseinek tisztázása. E témakörben magyar, német, orosz, angol, román és dán nyelven nyolc könyve, és több mint 200 szakközleménye, referátuma jelent meg. Több szakfolyóirat munkatársa, a közel három évtizedes munkássága elismeréseként hazai és nemzetközi szakmai kitüntetésekben részesült.

Megvásárolható a MEOSZ Központban

1035 Budapest, San Marco u. 76.
388-5529, 388-2387, 388-2388, 388-8951

meosz@matavnet.hu
Hozzászólások:
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok:
Felhasználónév:
Jelszó:
Szöveg:
 
 
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.