A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Csodaruha az izomerő és az izomfunkció megtartásáért
Utoljára frissítve: 2015. január 16.

Csodaruha az izomerő és az izomfunkció megtartásáért
 
SOLID SUIT

Amikor szenvedélyes, elkötelezett és tehetséges emberek egy közöscél érdekében összefognak és egyesítik erőiket, már nem kell az álomhoz aludni is.
A Duchenne közösség, a Solid Ventures és az SRI International katonai mérnöki robot technológiát használ az optimális izomerő és izomfunkció megtartásáért.
 
Mi is a Solid Suit?

A Solid Suit egy olyan puha, könnyű, hordható segédeszköz lesz Duchenne és Becker szindrómás betegek számára, amit a bőrön, a ruha alatt kell viselni (hasonló lesz a Pókember ruhájához). Még nem eldöntött, hogy a ruha csak a felsőtestre, vagy az alsóra, vagy mindkettőre egyben  is ki lesz e fejlesztve. A kutatók reményei szerint a ruha a betegek mindennapi tevékenységéhez szükséges izomfunkciókat segíti, és talán az izomvesztés megállítására is képes lesz.
 
Mennyi időt vesz igénybe a ruha kifejlesztése?

A Solid Suit project három fázisból áll. Az első fazis 4 hónapos, és Decemberben indult, mindhárom project előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe összesen. Ez  csak annyit jelent, hogy a prototípus egy év alatt elkészülhet, az elérhetőség hosszabb időt vesz igénybe.

A ruha nem igényel majd klinikai kísérleteket, de a ruhába épített szenzorok alkalmasak lesznek adatot szolgáltatni klinikai kísérletek számára.

 

Cimkék:
  Izomdisztrófia (általános)
  Izomdisztrófia - Becker (BMD)
  Izomdisztrófia - Duchenne (DMD)
  Segédeszközök
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.