A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
EU-s gyógykezelés: minden tudás egy helyen
A határon átnyúló egészségügyi szolgáltatásokról szóló információk az alábbi honlapokon, ill. telefonszámon érhetők el
Utoljára frissítve: 2013. október 26.
EU-s gyógykezelés: minden tudás egy helyen


A lakosság mellett a szakemberek, szolgáltatók számára is tájékoztatást nyújtanak.

A határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogi érvényesítésről szóló 2011/24/EU Uniós Irányelvben rögzítetteknek megfelelően az NKP kétirányú honlapon biztosítja a lakosság széles körű tájékoztatását: a magyar állampolgárok a www.eubetegjog.hu, míg a külföldiek a www.patientsrights.hu internetes oldalon kapnak információt többek között a határon átnyúló ellátások igénybevételével kapcsolatos jogokról, a szolgáltatások elérhetőségének feltételeiről, az engedélyezési eljárás menetéről, a szükséges dokumentumok listájáról, a költségek visszatérítéséről, a panasztételi és jogorvoslati lehetőségekről - tudatta az OBDK közleménye.

Fentieken túl az NKP ingyenesen hívható telefonos zöld számot (belföldről: 06-80-620-600, külföldről: +36-20-999-0025), postai és elektronikus elérhetőséget, valamint minden kedden angol és német nyelven személyes konzultációt is biztosít az érdeklődőknek.

Az ellátások igénybevételének elősegítése érdekében a Nemzeti Kapcsolattartó Pont a lakosság mellett az egészségügyi szakemberek, szolgáltatók számára is tájékoztatást nyújt, továbbá szorosan együttműködik a többi tagállamban létesített kapcsolattartó ponttal. Az NKP a széleskörű információk és pontos adatok közlését az egészségügyi társszervekkel (OEP, OTH, GYEMSZI, EEKH) kötött stratégiai együttműködés keretében valósítja meg.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ elkötelezett a határon átnyúló egészségügyi ellátások során a betegjogok érvényesítése és a harmonizációs munka eredményeképpen az irányelvi feladatok ellátása mellett. (Az érintett honlapok a www.obdk.hu címről közvetlenül is elérhetőek.)
Cimkék:
  Európai Unió
  Fogyatékkal élők jogai
  Tudástár
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.