A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Világelső tudományos áttörés - FSHD Global Research Foundation - sajtószemle
Nem hivatalos kivonatos fordítás, az eredeti az FSHD Global Research Foundation oldalán jelent meg Ajánljuk nemcsak FSHD-sok, de mindenféle izomdisztrófiában szenvedő tagunk részére olvasásra.
Utoljára frissítve: 2013. október 11.

 Világelső tudományos áttörés  - FSHD Global Research Foundation - sajtószemle

Az ausztráliai FSHD Global Research Foundation által támogatott kutatóknak először sikerült human vázizomsejtet őssejtből előállítani. Az eredmény az FSHD és más izomdisztrófiák kezelésében nyújthat segítséget.
 
A felfedezés egy olyan technika, ameny human embrionális sejtet konsziztens, mérhető és nagyon hatékony módon képes vázizomsejtté alakítani. Ez a technika egy olyan hatékony esztközt ad a kutatók kezébe, mellyel jobban megérthetik az izombetegségeket. Ez a technika a remények szerint olyan újabb felfedezéseket és fejlesztések tesz lehetővé, amely az izomdisztrófiák heterogén csoportjában mindenkinek hatékony kezelést tud biztosítani.
 
Ausztráliában először sikerült pruripotens őssejtből vázizomsejtet előállítani, és a világon elsőként ez jelentős mennyiségben, sejtválogatás és genetikai manipuláció nélkül történt: nyilatkozta a Genea Biocells igazgatója, Dr Uli Schmidt.

A felfedezés utat nyit ahhoz, hogy beteg izomsejteket nagy számban lehet kisérleti célokra előállítani, és ezáltal terápiákat kifejleszteni.
 
“Ily módon human myoblastokat, szigorúan minőségellenőrzött fagyasztott csomagokként lehet majd szállítani biotechnológiai és gyógyszeripari cégeknek kutatás céljára.

Egyszerűbben fogalmazva most egy olyan felfedezésről beszélünk, amely fel fogja gyorsítani a gyógyszerkutatást.” foglalta össze  Dr Schmidt.

 

Cimkék:
  Izomdisztrófia (általános)
  Izomdisztrófia - Becker (BMD)
  Izomdisztrófia - Congenitalis (veleszületett) (CMD)
  Izomdisztrófia - Distal (DD)
  Izomdisztrófia - Disztrófia myotonica (MMD)
  Izomdisztrófia - Duchenne (DMD)
  Izomdisztrófia - Emery-Dreifuss (EDMD)
  Izomdisztrófia - Facioscapulohumeralis (FSH/FSHD)
  Izomdisztrófia - Limb-Girdle (végtagöv típusú) (LGMD)
  Izomdisztrófia - Oculopharyngealis (OPMD)
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.