A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
A Tirasemtiv elnevezésű kísérleti gyógyszer biztató eredményeket mutat MG esetében
A Tirasemtiv biztató eredményeket mutat Myasthenia Gravis esetében A tirasemtiv elnevezésű kísérleti gyógyszerrel, 32 MG beteg bevonásával végzett 2a fázisú klinikai kísérlet biztató eredményeket hozott. Általános állapotjavulás és a légzőizmok funkciójának javulása mutatkozott a kezelés eredményeként. (Nem hivatalos kivonatos fordítás, az eredeti cikk az mdausa.org honlapon található)
Utoljára frissítve: 2012. december 16.

 
A Tirasemtiv biztató eredményeket mutat Myasthenia Gravis esetében

A tirasemtiv elnevezésű kísérleti gyógyszerrel, 32 MG beteg bevonásával végzett 2a fázisú klinikai kísérlet biztató eredményeket hozott. Általános állapotjavulás és a légzőizmok funkciójának javulása mutatkozott a kezelés eredményeként.

6 órávalegyetlen tabletta  orális bevétele után az MG súlyossági mérőskálán  a részvevők javulást mutattak a vitálkapacitásban és a légzési funkciókban egyaránt. A javulás függött a bevett dózis nagyságától, a vizsgálati alanyok egy része ugyanis placebo-t, egy része 250 mg tirasemtiv-et, egy részük pedig 500 mg tirasemtiv-et kapott.

A tirasemtiv minden adagban jól tolerált volt. A mellékhatások közül a leggyakoribbnak a szédülés mutatkozott, egyenes arányban a dózis emelésével. A szédülés mértékét a részvevők egy kivételével enyhének írták le.
 
Cytokinetics, a tirasemtiv kifejlesztője szerint a szer jelentősen javíthatja a betegek életét nemcsak MG, de más neuromusculáris betegség esetében is.
 
Tirasemtiv, korábbi nevén  CK-2017357 az izomrostok calcium érzékenységét célozza meg, és így növeli az izomerőt és csökkenti az izom kifáradását.
 
A Cytokinetics website-ján a  Skeletal Muscle Contractility video-n látható, hogyan fejti ki hatását a szer.

A gyógyszert ALS kezelésére és más izombetegségekben is tesztelik. 2b fázisban tartanak a jelenleg folyó  ALS kísérletek, a szerrel folytatott korábbi eredmények biztatónak bizonyultak.

Cimkék:
  Izom-ideg átkapcsolódási zavarok - Myasthenia Gravis (MG)
  Izomdisztrófia (általános)
  Mozgatóideg betegségek - Amyotrophiás lateralsclerosis (ALS)
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.