A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Polymyositis (PM)
A symptómák 30-60 év körül jelentkeznek, sokszor lassan progrediálnak. Krónikus formája nekezen különíthető el a metabolikus myopathiáktól, izomdystrophiáktól.
Utoljára frissítve: 2009. augusztus 06. - Ugrás a hozzászólásokhoz (4 hozzászólás)

A legjellegzetesebb tünet a végtagövi és proximalis izmok gyengesége, sorvadása. A dysphagia és légzőizom érintettség ritkább, mint a dermatomyositisben. Az izmok nem nyomásérzékenyek, az izületi panaszok ritkábbak, mint dermatomyositisben. Kezelés nélkül súlyos maradványtünetek maradhatnak vissza.  A serum CK 10-30x a normálisnak. A Jo1 antitest jelenléte specifikus a pulmonaris fibrozissal járó PM-re. Ebben a kórképben az immunválasz célszerve maga az izomsejt.

Cimkék:
  Gyulladásos izombántalom betegségek (általános)
  Gyulladásos izombántalom betegségek - Polymyositis (PM)
Hozzászólások:
vargag
2010. május 21. 11:17:25
2006-ban diagnosztizálták nálam ezt a betegséget. Szteroidokkal látszólag tünetmentes vagyok, de a napi 1-0,5 tabletta szedését nem tudom abbahagyni, mert akkor romlik az eredményem (CK érték).
Szívesen megismerném más betegek, orvosok tapasztalatait. Folyamatosan keresek más kezelési módot a szteroid mellékhatásai miatt.
istván
2013. október 10. 14:07:33
Kedves vargaq,
istván vagyok, nekem lehet, hogy nemsokára fogják diagnosztizálni ezt a betegséget. Aztán szívesen megbeszélem a tapasztalatokat
Judit
2013. október 11. 09:57:37
Kedves István és István!

Ha bejelentkeznek a baloldali mezőben és rákattintanak a Cimkék (témakereső) linkre (szintén baloldalt), majd kiválasztják a betegségek közül a PM-et, akkor látni fogják, hogy a tagok közül ki jelölte be, hogy PM betegségben szenved. Bejelentkezés nélkül ez nem lesz látható.

Üdvözlettel,

Judit
istván
2013. október 14. 07:42:13
Kedves Pötyi!
És hogy vagy?
Hozzászólok:
Felhasználónév:
Jelszó:
Szöveg:
 
 
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.