A Magyar Izomdisztrófia Társaság hivatalos honlapja.
Általános leírás a honlap működéséről
Írta: Houdek Zoltán
Utoljára frissítve: 2009. augusztus 03. - Ugrás a hozzászólásokhoz (1 hozzászólás)
A Magyar Izomdisztrófia Társaság és az angyalszarnyak.hu portál célja egy közösség kialakítása, ahol az emberek könnyen egymásra találnak, így könnyebben birkózhatnak meg problémáikkal. Hogyan valósítható meg mindez egy internetes portálon keresztül?

A nyitóoldalról

A bal oldali főmenü (a bejelentkezés szövegdobozával és később a gyorskeresővel), valamint a jobb oldali támogató-lista minden oldalon megjelenik.
A nyitóoldal bal oldali hasábjában saját híreink láthatóak. Ezek saját cikkeinkre hívják fel a figyelmet. A jobb oldali hasábban a sajtófigyelés hírei láthatók (itt az eredeti forrásra visz a link). két hír-hasáb alatt a honlap egyes funkcióihoz kapcsolódó legutóbbi frissüléseket követhetjük nyomon (új írások, új tagtok, új orvosok, új apróhirdetések stb).

Főbb funkciók:

Hírarchívum: A nyitóoldalon csak a legfrissebb hírek látszanak. A régebbi híreket - évenkénti bontásban - a hírarchívum tartalmazza.

Apróhirdetések:
Eszközökhöz juthatunk, szolgáltatásokra találhatunk az Apróhirdetés rovatban. Az Apróhirdetés használatához (hirdetés feladásához, hirdetések megnézéséhez) nem kell regisztrálni!

Kérdések-válaszok: Kérdéseket tehetünk fel, melyet szakemberek igyekeznek megválaszolni. A fontosabb kérdések-válaszok helyet kapnak a honlapon, így széles körű tudástár alakítható ki. A kérdések beküldéséhez nem kell regisztrálni!

Orvosok: Itt található a honlapunkon regisztrált orvosok listája. Ez egy névlista, ha azonban egy adott szakterület doktorait keressük, érdemesebb a Cimkék menüpontot használni.

Egyesületi tagjaink: ez a hivatalos tag-lista. Nem a honlapon regisztrált látogatók listája, hanem a hivatalosan bejegyzett Magyar Izomdisztrófia Társaság tagjai. Az orvosok listájához hasonlóan ez is egy névlista. Egy adott orvosi szakterület által érintett tagokat a Cimkék menü segítségével gyorsabban megtalálhatunk.

Cimkék: A különböző publikációk (cikkek) és a kérdés-válasz rovat bejegyzései cimkékkel (témakör-megjelöléssel) láthatók el. A cimkézést szerkesztőségünk végzi. Az orvosi jellegű cimkék egyúttal az orvosok szakterületeit, illetve tagjaink érintettségét is jelzik. Egy-egy cimkéhez tehát cikkek és kérdések-válaszok sora, valamint úgymond emberi sorsok kapcsolódnak. A cimkékről teljes körű listát kapunk a Cimkék menüpontban. A cimkék a publikációknál illetve a regisztrációs adatlapokon is megjelennek. Ez biztosítja az adott témához kapcsolódó nagyon gyors keresést, illetve a tagok és orvosok egymásra találását.

Blog-hozzászólások: Azoknál a dokumentumoknál, ahol ezt adminisztrátoraink engedélyezik, bárki (aki regisztrál) hozzáteheti a maga tapasztalatát, kommentárját, véleményét. Ez szintén a tudásbázisunk, tapasztalat-tárunk szélesítését segíti elő.

Regisztráció: Honlapunkon bárki regisztrálhat, ezáltal jogosulttá válik a blog-hozzászólások közzétételére, illetve a többiek adatlapjának részletesebb megtekintésére. (Az adatok érzékenysége miatt a regisztráltak egyes adataikat letilthatják a publikus megjelenés elől. Regisztráció után ezek az adatok is láthatóvá válnak). Lehetséges az orvosi regisztráció is. Regisztrált orvosaink megjelölhetik szakterületüket, részletezhetik praxisukat. Egyesületi tagság is kérelmezhető a regisztráció során. Egyesületi tagjaink már a kérelem pillanatától részletesebb adatlapot tölthetnek ki: megjelölhetik érintettségüket (a betegségek terén), illetve fotót tölthetnek fel. A tagok a tagsági listánkban is szerepelnek (Egyesületünk tagjai menüpont).

Kereső: Tapasztalataink alapján adott téma írásait, illetve kapcsolatait (tagokat, orvosokat) leggyorsabban a cimkék használatával találhatjuk meg (lásd fentebb). Emellett hamarosan üzembe helyezünk egy keresőt is, amely a cikkek szövegében, orvosok-tagok bemutatkozásában, egyéb szöveges anyagokban keres.
Cimkék:
  A honlap használatáról
Hozzászólások:
Houdek Zoltán
2009. július 31. 14:08:21
A cikkekhez máris hozzá lehet szólni.
A Betegségek menüben lévő összes írás kommentezhető, az orvosi témájú cikkek, vagy éppen a könyvajánlók (Dokumentumtár menüpont) úgyszintén.
Hozzászólok:
Felhasználónév:
Jelszó:
Szöveg:
 
 
 
Várjuk jelentkezését
 
© Magyar Izomdisztrófia Társaság, 2009, minden jog fenntartva.