A veszteség, a bánat, a gyász angyalai

Az angyaloknak, arkangyaloknak vannak saját feladatköreik. Ezek a feladatkörök sokszor fedik egymást, tehát egy-egy feladatért több angyal és arkangyal felelhet.

Bármelyiket szólítjuk kapunk segítséget. (ha nem tudjuk név és feladat szerint kihez forduljunk, elegendő a „feladatot” említeni, tehát a fájdalom, a szerelem, a gyász angyalaként szólítani őket).

Az angyalok mindig várnak a kérésre, maguktól nem avatkozhatnak be. Kivéve az őrangyal, de ez egy másik terület. Tehát kérjük meg őket, hogy segítsenek adott élethelyzetben, érzelemkörben. Átmeneti időszakokban főleg figyelnek és „ugrásra készen” állnak. Egyetlen kulcsmomentum van: kérni! Megkérni őket, hogy segítsenek. Ők ítélkezés és feltétel nélkül fognak segítséget nyújtani.

Ami fontos és külön figyelni kell: nem tudnak helyettünk cselekedni! Ők nem megszüntetnek egy helyzetet, hanem sugallattal, ötlettel, „véletlenekkel” segítenek, hogy MI MEGOLDJUK. Tehát a cselekvő energiát nekünk kell beletenni, mert nekünk van fizikai testünk.

Az átmeneti időszakok alatt olyan időszakokat értünk, amikor munkahely szűnik meg, válás, szakítás történik, Tehát amikor egy fejezet lezárul az életünkben. A legjelentősebb átmenet, amikor haláleset következik be a családban és egy szerettünk átlép ebből a dimenzióból a következőbe. Ez a haláleset az ő olvasatukban annyit jelent, hogy a lélek elválik a fizikai testtől. Hazatér a Lélek.

Az angyalok ilyenkor segítik a távozó lelket is és az itt maradó gyászoló hozzátartozókat, rokonokat, barátokat is.

Cropped shot of a man placing a white rose on a grave

A legerősebb angyalok, arkangyalok segítik a lelket néma jelenlétükkel a haldoklási folyamat során, hogy amikor a szál elszakad a test és lélek között és felszabadul a lélek, készen álljanak a kíséretre.
Sok történetben olvashatjuk, hogy a haldokló mellett lévő családtagok érzik a végtelen békét és, hogy készen állt a lélek a test elhagyására. Ilyenkor az égi lények már jelen vannak és előkészítik az átkeléshez az utat.

Amikor nincs haldoklási folyamat, pl. baleset során hagyja el a lélek a testet, az angyalok az elmúlás pillanatában jönnek segítséget nyújtani az átkeléshez (az őrangyalunk közbenjárására).

Soha senki nincs egyedül! Sem a hazatérő lélek, sem pedig a hátrahagyottak. Együttérző, gyászt segítő angyalok segítenek ebben a fájdalmas időszakban. Kérni, hívni kell őket. Kérni jeleket, kegyelmet, megnyugvást, szeretetet.

A gyász angyalai gyakran jeleket hagynak, utat mutatnak, bizonyos útra terelnek, hogy valós életbeli, fizikai segítséghez vezessék a nehéz időszakban a gyászolókat. Pl. hospice tanácsadókat, gyászterapeutákat, segítőket, lelkészeket hozva a gyászolók életébe, akik átvezetik őket a lélek „legsötétebb éjszakáin”. Ez a folyamat nehéz, gyötrelmes, olykor úgy érzik/érezzük, ekkora fájdalmat emberileg már nem is lehet elviselni, ezért ilyen segítséghez is hozzásegítik őket.

A gyász angyalait megtiszteljük a segítségkérésünkkel. Megtiszteltetés nekik, ha velünk lehetnek és készek megtartani minket, simogatni a lelkünket, míg csitul a fájdalom és készek leszünk egyedül megállni. Velünk vannak, amikor az kérdezzük Istentől: „miért?” és „mikor lesz ez könnyebb?”

A gyász angyalai az angyali birodalom legfontosabb angyalai közé tartoznak. Segítenek, hogy szívünk akkor is dobbanjon, ha szinte úgy érezzük, hogy megállt és megállt vele a világ is. Segítenek, amikor mérhetetlennek érezzük a fájdalmat, amikor éppen csak túlélés a mindennapi feladat. 

Amennyiben nem tudjuk vagy nem akarjuk a gyász angyalait megszólítani, hívjuk a saját őrangyalunkat, a saját Angyalunkat és kérjünk tőle segítséget. Közvetíteni fogja a gyász angyalainak a támogatását. Tudni kell, hogy mindenkinek vannak őrangyalai. Senki sem érkezik a földi síkra, hogy legalább egy fénylény, segítő ne kísérje az útján. Ő tudja a Lélektervünket, ismeri a Lélekszerződéseinket, ismer minden érzésünket és gondolatunkat. 

Amikor elviselhetetlen fájdalommal, veszteséggel, szomorúsággal állunk szemben, automatikusan átértékeljük a spirituális nézőpontjainkat, elkezd érdekelni minket „A Másik Világ” az „Odaát”….

Ha hívjuk őket fényt mutatnak a sötétségben, meggyújtják a vigasztalás és a remény lángját.

Szeretettel:
Szabó Gyöngyi valtozhass.com

gyongyibejelentkez@gmail.com